red-cp-background

responsibly-made-logo

* Produsele noastre sunt realizate la fabrica din Swidnica, Polonia, unde se urmărește creșterea eficienței cu privire la consumul de energie și apă, reducerea la minimum a deșeurilor, eliminarea accidentelor la locul de muncă și se respectă practicile de muncă etică.

Managementul mediului înconjurător

Ne-am angajat să respectăm toate normele și
reglementările aplicabile mediului înconjurător – în multe cazuri depășim aceste standarde – prin modul cum fabricăm, comercializăm produsele și modul de operare în unitățile noastre de producție. La elmex, un brand Colgate-Palmolive de încredere, performanțele de mediu sunt definite prin standarde stricte. 

Unitatea noastră de producție a implementat în integralitate sistemele de management pentru mediul înconjurător, care acoperă toți factorii de mediu (eficiența energetică, factorii climatici, resursele de apă și gestionarea deșeurilor).

 Puncte cheie

 Fabrica în care se produce elmex:

   Fabricile Colgate-Palmolive la nivel global:

   Sănătate și securitate în muncă

   Reprezentanții elmex din întreaga lume s-au angajat să mențină o cultură solidă în domeniul siguranței și condițiilor de muncă sănătoase și sigure, propunându-și atingerea țintei de zero accidente la locul de muncă.

   Puncte cheie

   Fabrica în care se produce elmex:

    Fabricile Colgate-Palmolive la nivel global:

     Practicile de muncă

     Compania Colgate-Palmolive a demonstrat, la nivel global, un angajament de lungă durată în ceea ce privește drepturile omului și drepturile în muncă și susține declarația universală a Organizației Națiunilor Unite referitoare la drepturile omului și standardele fundamentale de muncă ale Organizației Internaționale a Muncii (ILO). Recunoaștem că într-o relație de afaceri, drepturile în muncă trebuie respectate și ne implicăm ca toate părțile interesate să adere la drepturile universale ale omului.

     Puncte cheie

     Fabrica în care se produce elmex:

     • elmex nu folosește muncă forțată în cadrul operațiunilor proprii și ne străduim să eradicăm munca forțată din lanțul nostru de aprovizionare și din lanțul valoric. Considerăm că fiecare lucrător trebuie să aibă libertate de mișcare, că niciun lucrător nu trebuie să obțină un loc de muncă contra cost, că niciun lucrător nu trebuie îndatorat sau constrâns să muncească.

     Fabricile Colgate-Palmolive la nivel global:

     • Colgate-Palmolive nu folosește muncă forțată în cadrul operațiunilor proprii și ne străduim să eradicăm munca forțată din lanțurile noastre de aprovizionare și din lanțul valoric. Considerăm că fiecare lucrător trebuie să aibă libertate de mișcare, că niciun lucrător nu trebuie să obțină un loc de muncă contra cost, că niciun lucrător nu trebuie îndatorat sau constrâns să muncească.

     • Pentru a afla mai multe despre strategia noastră privind drepturile omului și despre abordarea de management, consultați Publicația Colgate despre Respectarea drepturilor omului și a drepturilor muncii: Declarații de transparență.

     Parteneriate și recunoaștere

     Un element important al eforturilor de producție responsabilă ale Colgate-Palmolive este angajamentul nostru și colaborarea cu parteneri externi, care ne completează capacitățile solide interne și ne conferă o certificare din partea unei părți terțe independente.

     Puncte cheie

     energy-star-award-2021-logo
      science-based-targets-logo
       leed-logo
        true-zero-logo
         national-safety-council-proud-member-logo
           acgih-logo
            orc-hse-logo
             unglobal-compact-we-support-logo

              „Declarația noastră privind producția responsabilă se aplică tuturor unităților deținute și administrate de Colgate-Palmolive.  Aspectele legate de ingredientele sustenabile și sigure, aprovizionarea responsabilă, ambalarea responsabilă și alte detalii pot fi găsite pe site-ul nostru web privind sustenabilitatea.”

              „LEED” și logo-urile aferente sunt mărci comerciale deținute de U.S. Green Building Council și sunt utilizate pe bază de permisiune.